Reggel ébresztettem a két kicsit. Meg voltak számlálva a perceink, lassan már indulni kellett volna az oviba, de nem volt szívem előbb betenni a Kolompos ébresztő cédéjét. Szeretem, mikor mosolyogva ébrednek, alig van kivétel. Palkó ilyenkor bármire hajlandó, bár biztos vagyok benne, hogy még sunyna egyet velem összebújva, a karomat simizve. (Igen, mert ő úgy szokott elaludni, hogy ő simiz minket, nem mi őt.)
Hajlandó például kisbaba lenni, pedig ő mindig nagyfiú akar lenni, mint a bátyja, hogy jó legyen rá a pulcsija meg a csukája, de ilyenkor engedi öltöztetni magát. Ezt szoktam tőle kérni, mert akár két legyet is üthetek vele egy csapásra. A féltékenységét csillapíthatom, ő is megkapja a segítséget a pólóba bújásnál, no meg öltöztetve pillanatok alatt kész van. Megjegyzem, hogy oviba már úgy került, hogy nagyon ügyesen vetkőzött és öltözött egyedül, nem félek a visszaeséstől.
Hajlandó ezen túl még versenyre is. Pedig nem szeretem versenyeztetni őket, inkább az óra mutatója legyen az ellenfelük, de két gyereknél idő szűkében egyazon cselekvésnél adott a versenyhelyzet. Én öltöztetem Ágit, ő öltözik maga. Tegnap így történt.
– Palkó, no nézzük, ki lesz készen előbb – dobtam fel a labdát, és mire Ágihoz értem, az alsónadrág rajta volt.
– Hú, gyerünk, Ági, gyorsan le a pelust! – sürgettem valójában magamat és titkon örültem, hogy milyen jól sikerült ezennel a gyorsítás a versennyel. Ezért folytattam is, hogy “juj, Palkó nyer, siessünk”, “aztamindenit, milyen ügyes ez a Palkó”, meg hogy “majd a pulcsinál behozzuk a hátrányt”.
Aztán amikor a pólóba bújt bele, hirtelen leállt a gyors mozdulatokkal, leejtette a kezeit az ölébe és azt mondta:
– Na jó, engedlek titeket nyerni.
Túl jól játszottam a vesztes kétségbeesett, ugyanakkor még bizakodó szerepét…

a


4 hozzászólás ehhez “Tegnap ezért késtünk…”

 • Viki írta:

  De édes ez a Palkó gyerek… a Kolompos, mint ébresztő. Meggondolandó… 🙂

 • tejbenbajban írta:

  Édes, igen. A Kolompos meg nem mindig jön ám be! Csak legalább nem érzem azt, hogy egyedül szadizom a gyerekeimet… 😀

 • Era írta:

  Nálunk a homokóra nagyon bejött. Van rajta 3 perc 4 perc és 5 perc és egyszerre folyik az összes. Nos, én reggel kirakom, aki 5 perc alatt felöltözik, az kap egy aranycsillagot a hűtőre. 5 csillagot be lehet váltani egy nagy matricára. 5 matrica után pedig lehet menni színházba, cirkuszba, vagy játszóházba…. nos, nálunk azóta mint a kisangyalok úgy öltöznek. Persze csillagot lehet szerezni másért is…

 • tejbenbajban írta:

  Húúú, mi már sokmindenen túlvagyunk… Volt hasonló is nálunk, de aztán belekeveredtem, meg egy idő után nem volt ez sem motiváló (na nem pont így volt, ahogy nálatok). Ti mióta csináljátok? Ja, és miért megy a 3 homokóra egyszerre??

Hozzászólás írása