Miért magas egy anya telefonszámlája? Háromszor annyi, mint egy apáé? 67 sms? Hogy a csudába?

A lánykának szülinapja volt. Anya szervezi a családi köszöntést és a barátnős zsúrt. Délelőtt küld 5 üzenetet a családtagoknak, a hétvégén melyik nap jó nekik erre. Az akkor nem válaszolóknál délután még egyszer rákérdez. Amikor megvan a családi köszöntés napja, megkérdezi a lánykát, kit szeretne meghívni. 6 lányt 5 szülővel (vagyis telefonszámmal), mert ketten ebből testvérek. Öt telefonhívás következik. Vagyis következne. Lesz belőle még pár, mert az okostelefonját legutóbbi javításnál úgy sikerült helyrehozni, hogy a telefonkönyv nagyját törölték. Szóval rá kell kérdeznie F és G és H szülőnél, hogy végre a szükséges A, B, C, D, E szülők telefonszáma meglegyen. Ha már D és E szülőkkel is beszélt, akkor üzenetekben megerősíti A, B és C szülőt, hogy órára pontosan mikor is várják a szülinapi mulatságra a vendégeket.

Másnap reggelre a fiacska lebetegszik. Anya felhívja osztályfőnökét, hogy nem megy iskolába. Természetesen egy gyors fogadóórát lezavarnak. Aztán hívja a gyerekorvost, időpontot kér. Miután megvan, hívja a nagyit, hogy a két kicsit ne kelljen az orvoshoz cipelnie a vírusok és bacik közé, hadd maradjanak vele. Ezután három gyerekestül, táskástul, mindenestül slusszkulcsot fordít. Az autó nem indul, lemerült az akkummulátor. (….) Hívja apát, hol az aksitöltő, hova tegye, hova dugja, hova csipeszelje, hogy kapcsolja be, meddig hagyja ott. És amíg mindezt megcsinálja, apa a vonalban adja az instrukciókat. 10 perc, indulhatnak. Előtte hívja a gyerekorvost, hogy mi történt, az időpontra nem érnek oda, de ugye fogadja még őket. Igen.

Gyógyszertárban nincs készen az a kenőcs, ami kell. Viszont kell. Telefon apának, munka után tud-e menni érte. (Ha nem sikerült volna neki elhoznia, telefon barátnak, keresztapának, szomszédnak.) Hazaérve előveszi A, B, C, D és E szülők telefonszámát és tárcsáz. E szülőt nem éri el, így felhívja újra D szülőt és elkéri E szülő egy másik telefonszámát. Közben megírja a közös üzenetet a családtagoknak is, hogy betegség miatt a szülinapozás egyelőre jegelve.

Ha mindez megvan, gyors ügyintézés munkaügyben. Aztán rácsörget fiacska egyik osztálytársának anyukájára, elkéri a házi feladatot és hogy mivel foglalkoztak aznap az iskolában.

Majd mivel anya is társas lény, laza 10 perces csevej a barátnővel.

Szóval. Van még kérdés? (Apácska???)

a


Hozzászólás írása