Apácska hajnali negyed 5-kor fog kelni, vele én is. Elkészítem neki a 6 szendvicset, hátizsákjába teszem, vizet és croissant-t hozzá. Boldogan fogok reggelit készíteni neki, derűsen elbeszélgetünk majd közben. Míg megeszi, én meg fogom inni a kávémat. 4.50-kor dudálni fog Feri, ekkor jól megölelgetem majd, csók a szájára, aztán kikísérem. Ötödikként fog beülni az autóba, vidáman, de meghatódva fogok nekik integetni.

Ők visszaintegetnek, és Apácska majd ír egy sms-t édesanyjának, hogy elindultak. Győrben találkozni fognak a többiekkel, megbeszélik még az útvonalat, elosztják a walkie-talkie-kat és nekivágnak az útnak. A felénél meg fognak állni, Apácska megeszik két szendvicset és nasinak egy croissant-t, a sofőrök lehúznak egy kávét, az ülésük mellé pedig egy üveg kólát készítenek. Apácska be fogja kenni az egy hete sérült vállát gyógykenőccsel, belemasszírozza. Majd tovább fognak indulni, miután küldtek sms-t haza.

Még mielőtt beérnének Prágába, ellátogatnak a csonttemplomba. Mindenki tátott szájjal járja végig a helyet, ahol minden emberi koponyából és csontokból áll, még a csillárok is, készítenek egy csomó fényképet, majd mivel már tűkön ülnek, izgatottan indulnak tovább. Prágában könnyedén odatalálnak a kinézett parkolóba, válogatnak a parkolóhelyek közül, sikerül a legjobb helyeket kiválasztani. Gyorsan feltérképezik azt a városrészt, gyönyörködnek egy kicsit, majd beülnek egy kocsmába megkóstolni a híres cseh sört, esznek mellé valami finomat ebéd gyanánt.

Időben felkerekednek majd, hogy ne csak a parkolóban találjanak maguknak jó helyet, de a stadionban is. Sok-sok rockertesóval találkoznak, egy közös tulajdonságuk van: a metál az életük! Jó összetartozni, ez a kapocs mintha régi barátokká varázsolná őket arra az estére. Nagyon jó lesz az előzenekar, de az utolsó számoknál Apácska is alig várja, hogy a főszereplő is színpadra lépjen. És igen, az a pillanat is el fog jönni. Nagy dobpergés, füttyögés, éljenzés, és a metál ősei, a Metallica megkezdi a tavaly ősz óta várva várt koncertjét. Apácska és a barátai nagyon jól fognak szórakozni, hogy így, finoman fogalmazzak. Lesz pogó, meg hedbengelés, de mindenki szelíden, egymást védve teszi mindezt. Apácska különösen vigyázni fog a vállára, hogy ne essen vissza a gyógyulásban. Mind a tízen együtt tudnak maradni, és még vizet is tudnak kortyolni közben. A végén háromszor fogják visszatapsolni a bandát, ami nagyon megható, még a kemény(nek tűnő) Apácska is elérzékenyül, hogy talán utoljára látja őket élőben színpadon, ki tudja, útra kelnek-e még a rocklegenda együttes tagjai.

Lassan kiáramlik aztán a tömeg a stadionból, Apácskáék el fognak blattyogni az autókig, megosztva egymással az élményeiket. Mindenki telefonál haza, Apácska nekem, anyukájának sms-t küld. Majd lecserélik a vizesre izzadt pólókat, megesznek pár szendvicset, Apácska croissant-t is, iszik sok vizet hozzá, a sofőrök bedobnak egy kávét, majd be fogják osztani, ki ki után fog vezetni hazafelé, míg a többiek pihennek. Félúton megállnak, kinyújtóznak, felfrissítik magukat, Apácska bekeni a vállát a kenőccsel. Továbbindulnak.

A magyar határ felé közeledve már pirkadni fog, mindenki éberen várja a hazaérkezést. Beszélgetve érnek Győrbe, elköszönnek egymástól, kezet ráznak és már csak 30 kilóméter. Kis falunkban Feri sorban ki fogja tenni az utasait, Apácska bejön, lenyom egy csókot, lezuhanyzik, és lefekszünk aludni.

a


Hozzászólás írása