Fogom a teszkós kocsit, tolom. Nem az infúziós állványt, a teszkós kocsit. Gyümölcs biztosan kell haza, ha van is, hamar elfogy. Válogatom az őszibarackot, ez jó lesz, amaz kemény, nem lesz ideje beérni. Kemény, mint az utolsó branülöm helyén a vénagyulladás. Dinnye! Számomra tiltólistán, de szezonja van, legalábbis Lőrincig, egy mindenképp kell. Joghurt is, túrókrém is. Mennyei lakomák voltak 13 nap koplalás után! “Kell friss kenyér? Zsemle? Sajt? …Kockasajt sem?” Tésztát, rizst veszek, elfér a spejzban és nini, ez az állatformás tészta nagy befutó lesz egyik vacsira. Mondjuk az ünnepi anyácska-fogadó vacsira? El sem hiszem! Mintha nem is velem történt volna!

De most újra fogom a zirgő-zörgő zacskókat, élvezem leemelni a rizst a polcról, hasonlítgatom a mosószerek kilós árait, és döntök. Végre dönthetek. Vége a teljes kiszolgáltatottságnak! Agyamban újra beindul annak a területnek a működése, amely a törődésért, gondoskodásért felelős. Nem esik nehezére, nem úgy, mint az emésztőrendszeremnek egy bonbon. Boldogan forognak a fogaskerekek, nem felejtették, hogy Julcsinak citromsárga a kedvenc színe, a szélforgó olyan legyen, meg aztán majd kell otthonra Fanta, mert nálunk ünnephez ez dukál, és hogy a szabad-listás brokkolit majd szerencsére ők is szeretik, teszek a kocsiba azt is.

Hazafelé az is eszembe jut, hogy Marci kinőtte a tornanadrágot, Julcsinak új tolltartót ígértem, és Áginak kellenek szép új bugyik az oviba cserének. Megyek vásárolni, ahol majd nem azt kérdezik, hogy ‘hogy van ma?’, vagy ‘ígértünk ma estére vérvételt?’ és hogy ‘volt-e hányás?’. Hanem hogy ‘hb-set vagy b-set?‘, rózsaszín- vagy sárgavirágosat?’ és ‘ez a lovas van akcióban, jó lesz?’

És én boldogan döntök, boldogan válaszolok, boldogan edzem az agyam ezen részét. Amit két és fél hétig használtam, hadd rozsdásodjon.

a


2 hozzászólás ehhez “Újjászületés”

  • ivus írta:

    Ohjaj! Remélem hamar gyógyuló és kiheverhető volt a bajod!
    Ölelés: Ivus

  • tejbenbajban írta:

    Gyógyuló, kiheverhető. 1000-ből egynek lesz belső vérzése egy rutin epeműtét után. Én voltam az 1000. Már jól vagyok, bár még fáradékony.

Hozzászólás írása