Ősz van. Annak minden szépségével nyűgjével. Pocsolya, egyre több ruha, nem vízálló cipő, mindenhol száradó esernyő. Marcinak ilyen például a trikó.

Már első tanítási héten tettem ki neki azt is. Nem is gyanakodtam, hogy nem veszi fel, még akkor sem, amikor másnap készíteni akartam az aznapi ruhákat, és a trikós fiókban felfordulást láttam. Gyorsan rendbe szedtem és kivettem egy újat. Eltelt megint egy nap, ismét nyúlok a fiókba, ugyanúgy összegyűrve van egy trikó felül. Aztán épp vetkőzéskor léptem a fürdőbe, látom ám, hogy amint Marci lehúzza a pólóját, már csak a meztelen felsőteste marad. Rögtön leesett a tantusz, reggelente öltözéskor ő maga gyűri vissza a fiókba a kikészített trikót, nehogy zaklassam a felvételével.

– Marci, miért nem hordod a trikókat?

– Anya, az olyan ciki.

Döbbenten állok és nézek, a fejemben meg bevillannak sapkátlan tizenévesek, meg haspólós kamasz lányok, akiknek és szüleiknek a felelőtlenségéről meg voltam győződve anno, amikor még az én kicsi Marcim még csak 3 vagy 4, de akár 8 éves volt, és az volt rajta mindig, amit épp én ráadtam. Most meg itt vagyok, a harcok küszöbén, és íme, megjelent az első cikiség a trikó formájában. Eljött az idő, amikor már a szülők véleményénél, meg az egészség megőrzésénél is fontosabb, hogy mit gondolnak a kortársak.

Azért elmondtam neki, hogy hűvösek a termek, ott üldögélni egész nap egy szál pólóban nem épp a legjobb, de fegyverszünetet kötöttünk. Az egyezményünk szerint a hosszú ujjú pólóját nem fogja levenni az órákon, és hogy a téli időkben lesz olyan, hogy kötelező lesz a trikó.

Szerdán délután, amikor hazaértem, láttam a tornazsákját a sarokban heverni.

– Marci, miért hoztad haza a tornacuccodat már ma?

– Holnap már nem lesz tesi! Úgyhogy már tehetsz ki trikót!

Nevettem.

Nézem a pozitívumát a dolgoknak. A nagyfiam teljesen egészségesen fejlődik, lesz kisfiúból kiskamasz.

a


2 hozzászólás ehhez “Trikó”

  • ex-fémmegmunkálási melléktermék írta:

    És ha azt mondod, hogy apácska is hordta ennyi idősen, sőt, ő még szerette is?
    Mellesleg hátha igaz… 🙂

  • tejbenbajban írta:

    Nálatok bejött? Amúgy jó ötlet! A legjobb lenne, ha ő maga mondaná neki.

Hozzászólás írása