Palkóval Téten voltunk. Kijöttünk a papírboltból, ültünk az autóba, indulni akartam a következő utcában levő gyógyszertárba. Ő, kihasználva, hogy se apa, se Marci, se Julcsi, úgy gondolta, hogy ezen a rövid szakaszon rendhagyó módon elöl fog utazni az anyósülésen. Hátul lenne a helye, de egészen biztos, hogy majd rákezd, hogy naaaa, most az eeegyszeer, anyaaaa! Gondoltam, előbb célt érek a biztonsága emlegetése helyett, ha eszébe juttatom a rendőröket (igen, mert autózás terén, vagy bármiféle közlekedés közben nagy, nálunk nagyobb hatással vannak rájuk, mint mi), s így próbálom rávenni, hogy mégiscsak hátraüljön az ő ülésébe.

– Figyelj, Palkó! Tudod, itt Téten több rendőr van, mert a közelben van a rendőrörs is. Mi van, ha meglátnak és megbüntetnek? – mondtam neki jó mélyen a szemébe nézve.

Gyorsan átgondolta a pro és a kontrát, s egy pillanaton belül látszott a felcsillanó szemén, hogy valóban belátta, hogy nem lenne kellemes egy ilyen rendőrtalálkozás. Mindjárt mászik is hátra, gondoltam, így aztán elégedetten dugtam a kulcsot indításra. Erre Palkó ezt mondta nagy titkosan suttogva:

– Jó, akkor ide lebújok! – és eltűnt az anyósülés előtt a kesztyűtartó alá.

😀

 

a


2 hozzászólás ehhez “Szolgálnak és védenek!”

Hozzászólás írása